Asocijacija poduzetnika Hercegovine traži okončanje radova na saobraćajnici u Rodoču

Asocijacija poduzetnika Hercegovine pozvala je odgovorne da ubrzaju i okončaju radove na rekonstrukciji saobraćajnice u mostarskom naselju Rodoč, dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij, prije sezona jesenskih kiša.

Iz Asocijacije podsjećaju kako su radovi započeli 22. 2. 2023. godine te da je rok za izvođenje radova trebao biti 45 dana od uvođenja izvođača radova u posao.

„Koliko je dana između kraja februara i oktobra, nije teško izračunati, ali zasigurno je to znatno više od predviđenih 45 dana. Iako rekonstrukcija ove važne ceste u konačnici može donijeti velike koristi poslovnim subjektima, smatramo kako je u proteklih sedam mjeseci većini kompanija na ovom području izuzetno otežano poslovanje, trgovinama i pružateljima usluga značajno je opao promet, a o svakodnevnoj opasnosti da vozila budu oštećena, da se i ne govori“, upozoravaju iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Dodaju kako je situacija na terenu kaotična te da vozači i poslovni subjekti koji djeluju na tom prostoru nemaju osigurane alternativne prometne pravce.

„Također, u vrijeme najvećih ljetnih vrućina, posljedično su se javljali dugotrajniji nestanci vode u kompanijama koje upošljavaju veliki broj radnika. Pozivamo uime članova Asocijacije poduzetnika Hercegovine, ali i uime građana Mostara i okolnih mjesta, da se ovi radovi ubrzaju i okončaju prije sezona jesenskih kiša, pogotovo prije prvih zimskih dana“, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *