Bučići – Salakovac: Spriječen krivolov, uhićeni uz pomoć ribočuvara i policije

Zajedničke aktivnosti Ribočuvarske službe i policije PU Sjever i kriminalističke policije rezultirale su uspješnim zaustavljanjem krivolova na području Bučića pod Jablanovima. U sklopu novih strategija i pojačanih aktivnosti Ribočuvarske službe tijekom ovog razdoblja, ovaj događaj svjedoči o značajnom uspjehu u očuvanju ribljeg fonda i provedbi zakona, navode iz ovoga Udruženja.

Ekipa ribočuvara i policajaca surađivala je tijekom planirane akcije koja je rezultirala otkrivanjem nelegalnih ribolovaca na spomenutom području. Krivolovci su uhvaćeni u akciji, a pronađene mreže, koje su korištene za nezakonit ribolov, bile su oduzete. Dodaju kako se ovom akcijom, spriječila nezakonita aktivnost i poslana je snažna poruka da će svaki oblik krivolova biti odlučno suzbijen.

Posebno se ističe humanitarni aspekt ovog događaja, jer je pronađena riba donirana Narodnoj kuhinji u Sjevernom Logoru.

Krajem prosinca podnesene su tri prekršajne prijave protiv uhvaćenih krivolovaca, što svjedoči o ozbiljnom pristupu kako bi se osiguralo odgovorno postupanje prema počiniteljima nelegalnih aktivnosti.

Ovaj uspjeh također odražava značajno poboljšanje suradnje između Ribočuvarske službe, policijskih organa, ribara i lokalnog stanovništva.

Ovaj događaj predstavlja primjer kako zajednički napor i suradnja mogu rezultirati konkretnim koracima prema zaštiti i održivom ribolovu, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

 

( Bljesak.info )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *