DJECA U MOSTARU ORGANIZOVALI AKCIJU PRIKUPLJANJA POMOĆI ZA DJECU PALESTINE

U moru mnogobrojnih akcija, koje bh. građani u proteklo vrijeme provode za narod Palestine, posebno se ističe jedna, u kojoj su glavni akteri oni najmlađi. Riječ je o mališanima mostarskog vrtića “Zemzem”, koji ovih dana pripremaju rukotvorine koje će ponuditi na “Zimskom bazaru”, a prikupljena sredstva biće donirana za djecu Palestine.

Male ruke polaznika vrtića Zemzem vrijedno prave suvenire koje će ponuditi na bazaru. Mogu se tu naći korpice, narukvice, čestitke kao i kutije u koje ća mališani upakovati slatkiše za prodaju. Sve se radi iskreno i od srca kako samo djeca znaju a cilj im je samo jedan – pomoći djeci Palestine.

Svi dječiji radovi koje su izradili zajedno sa svojim odgajateljima bit će izloženi na bazaru. Svoj doprinos mogu dati i roditelji donošenjem kolačića u vrtić koji će isto biti na prodaju, poručuju iz ove ustanove. Najvažnije od svega je kod djece potaknuti humanost i empatiju, kažu nam odgajatelji.

“Mi se uvijek kroz svoj rad pokušavamo aktivirati i humanost pokazati, i kad je bio u Turskoj potres dali smo svoj doprinos kroz paketiće i aktivnosti, pokušavamo kroz svoj redovan rad razviti kod djece empatiju i čim smo čuli za ovo, odlučili smo se uključit i dat svoj doprinos”, ističe pedagogica Almira Smajkić.

Prodajni bazar počet će u srijedu i tokom nekoliko dana održavanja svoje rukotvorine mališani će ponuditi na nekoliko lokacija, odnosno u nekoliko različitih organizacionih jedinica Vrtića Zemzem širom Mostara i okoline, piše BHRT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *