Dr.Haznadar (SDA) ponaša se kao kadar HDZ-a u Upravnom vijeću ZZO HNK?

Zavod zdravstvenog osiguranja HNK/Ž već duže vrijeme je u fokusu javnosti. Razloge za to treba tražiti u stotinama miliona konvertibilnih razloga koje ova ustanova troši, te činjenici da upravljanje ovom institucijom, najblaže rečeno, nije transparentno.

Vlada HNK na današnjoj sjednici trebala je imenovati direktora ZZO-a po objavljenom konkursu, ali Stana Burić, Andrej Čović, Kazimir Raguž i Ana Vidačak, koji su se prijavili na konkurs, po svemu sudeći, još će pričekati na tu odluku. Naime, razlog je što je Općinski sud Mostar poslao dopis sa privremenom mjerom osiguranja na Vladu HNK po traženju i tužbi Ane Vidačak. Vidačak je u međuvremenu i hospitalizirana pa sa njom, kao sa ostala tri kandidata, nije niti obavljen intervju

Vidačak je, inače, na poziciju v.d direktora došla nakon “povlačenja” Rade Bošnjaka sa dužnosti direktora ZZO-a, ali upućeni tvrde da Bošnjak nikada nije stvarno otišao iz Zavoda te da, preko Vidačak, upravlja svim procesima i donosi sve bitne, i manje bitne, odluke iz djelokruga Zavoda.

Bošnjak, naravno ima i suradnike, preko članova Upravnog vijeća sa kojima je ostvario izuzetno dobre relacije, a kada god zatreba glas, za bilo koju tačku, pardon točku, dnevnog reda, tu je dr. Mehmed Haznadar.

Ovaj provjereni SDA kadar u kontinuitetu donosi prevagu i tokom glasanja u Upravnom vijeću staje na stranu HDZ-ovih članova, tako da je to postala praksa, kao i njegovo “oduševljenje” svim prijedlozima koji dolaze od Ane Vidačak, odnosno Rade Bošnjaka.

Ovakvo Haznadarovo postavljanje već je rezultiralo ogromnim debalansom u nacionalnom sastavu ljekarskih komisija, kako prvostupanjskih, tako i drugostupanjskih, naravno na štetu ljekara Bošnjaka u odnosu na njihove kolege Hrvate.

Haznadar očito u Upravnom vijeću Zavoda vodi računa o interesu, ali ne bošnjačkom.

 

( Mostar.live )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *