Federalni parlamentarci se odrekli mjesečnog paušala u korist stanovnika Gaze

Na prijedlog zastupnika Amela Mekića (NIP), kasno noćas na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, većinom glasova je prihvaćen zaključak kojim su članovi Doma pozvani da se odreknu mjesečnog zastupničkog paušala u korist stanovnika u Pojasu Gaze.

Pored visokih plata i naknada, parlamentarci u oba doma Federalnog parlamenta, primaju i paušal u iznosu od 660 KM mjesečno.

Neposredno prije tog zaključka, na ovoj sjednici rekordnog trajanja, većinom glasova su prihvaćeni Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, kao i prateći akt, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršavanju budžeta.

Oba navedena akta treba da prihvati i Dom naroda da bi mogli stupiti na snaguVećinom glasova su potom podržane izmjene i dopune ovogodišnjih finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te federalnog Fonda solidarnosti.

Ova vanredna sjednica Predstavničkog doma počela je jučer ujutro iza deset sati a okončana iza 3 sata jutros, 26. oktobra.

Dopredsjedavajuća Edina Gabela, zatvarajući zasjedanje je obavijestila zastupnike da će redovna sjednica Doma, sazvana prvobitno za 10 sati danas, početi u 11 sati.

 

– klix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *