GOŠK pobijedio Želju i poslao ga prema zoni ispadanja

Fudbaleri Željezničara gostovali su u Gabeli ekipi GOŠK-a u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Željezničar je doživio novi poraz rezultatom 1-0.

Prvo poluvrijeme ponudilo je apsolutnu dominaciju GOŠK-a i niti jedan jedini pokušaj Željezničara prema golu protivnika. Doduše, tome je kumovao i crveni karton Galića u 33. minuti utakmice.

Miloš Gigović je isključio igrača Željezničara zbog guranja protivnika, reklo bi se, čisto kao suza. GOŠK je pokušao ugroziti gol Muftića, ali je golman Željezničara bio na visini zadatka. Na poluvrijeme se otišlo sa početnih 0-0, ali i 80-20 procenat posjeda lopte, 7-0 u udarcima prema golu…

Željezničar ništa nije bio bolji niti u nastavku utakmice. GOŠK je pokušavao, stvarao prilike, ali promjene rezultata nije bilo.

Vrijedi izdvojiti dvije prilike za Željezničar. U prvoj je Krpić šutirao pored gola iz izgledne prilike, dok se u drugoj našao Al Jaber, ali promjene rezultata nije bilo.

Kada se činilo da će Željezničar s igračem manje stići do boda, Hasukić je pogodio mrežu Muftića u samom finišu utakmice za 1-0.

Ukoliko Igman ostvari pozitivan rezultat u ovom kolu, Željezničar je u zoni ispadanja..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *