Hilton će u Mostaru biti otvoren naredne godine, na proljeće će tražiti radnike

Radovi na obnovi bivšeg hotela “Neretva”, svojevrsnom simbolu Mostara, koji će nositi ime prestižnog hotelskog lanca “Hilton”, odvija se planiranom dinamikom i trebali bi biti završeni u četvrtom kvartalu 2024. godine, kada se planira i otvaranje objekta u novom ruhu.

Vlasnik hotela Neretva Halim Zukić za naš portal kaže da je zadovoljan odvijanjem procesa izvođenja radova te vjeruje da će biti završeni u skladu s dogovorenom dinamikom.

“Trenutno se izvode radovi na fasadi i stolariji i sve se odvija prema planiranoj dinamici. Očekujemo da će sve biti završeno, kako je i planirano i da ćemo hotel svečano otvoriti u četvrtom kvartalu 2024. godine”, kazao je Zukić za Klix.ba.

Ističe da će hotel biti luksuzno opremljen u skladu sa svjetskim standardima, ali da će vanjski izgled sačuvati svoju autentičnost, kojom se ponose građani Mostara, ali i investitori.

Radi se o investiciji od 24 miliona KM, a radove izvoditi mostarska građevinska firma Fajić pred kojom je izazovan posao da kultnom mostarskom hotelu, koji je prije rata ugostio brojna svjetski poznata imena, vrati puni sjaj u novom uhu.

Hotel će biti opremljen u skladu sa svjetskim standardima i kapacitetom od 83 sobe, među kojima će biti posebno opremljeni luksuzni apartmani za vip goste, spa centar i sadržaji po kojim se odlikuju svjetski brendovi, a zapošljavat će više od 100 radnika s vrhunskim plaćama i uslovima rada.

Zbog toga će se prema Zukićevim riječima, već s proljeća krenuti u potragu za radnicima, koji će nakon konkursne procedure ići na obuku, tako da će hotel koji se u najvećem hercegovačkom gradu s nestrpljenjem iščekuje, započeti rad na svjetskom nivou.

Podsjetimo da je posljednja faza radova na obnovi kultnog mostarskog hotela krenula u junu ove godine, nakon skoro pet godina pauze od okončanja druge faza u okviru koje je uz grube betonske i zidarske radove završena i krovna konstrukcija.

Kao i u prethodne dvije faze, radove izvodi poznata mostarska građevinska kompanija “Građevinar Fajić”, pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika Federacije BiH, jer je mostarski hotel “Neretva” na Privremenoj listi nacionalnih spomenika BiH.

 

(klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *