Hujdur: SDP je iznevjerio svoje glasače i partnere u Hercegovini!

SDP nije imao dovoljno snage da se odupre foteljama, upao je u zamku, i za to će vjerovatno snositi posljedice na slijedećim izborima. Iznevjerili su svoje glasače, iznevjerili su svoje partnere, i to sve za dvije ministarske fotelje sa kojima neće moći napraviti ništa u Vladi” – kazao je Hujdur za Politicki.ba.

Omer Hujdur, lider Naroda i pravde u Hercegovini za Politicki.ba govorio je o eventualnom ulasku SDP-a u Vladu HNK. Dojučerašnji partneri, kako stvari stoje, sada se gledaju preko nišana.

Hujdur ima velike zamjerke na SDP u Hercegovini dok tvrdi da je NIP odbio ponudu ulaska u vlast.

Što se tiče NiP-a, nismo bili opterećeni ulaskom u vlast po svaku cijenu, ostali smo vjerni svojim principima i obećanjima datim svojim glasačima ali i partneri a sa viših nivoa vlasti. Ponuđeni smo bili za vlast prije SDP-a, ali smo to izričito odbili. Ispoštovali smo svoje dogovore i principe.

NiP ne podržava Vladu u kojoj će učestvovati, odnosno ostati, stari akteri u vlasti. Da bi se desila promjena zaista se morao jedan od učesnika izbjeći. Ne želimo biti dio nečega što neće voditi primjenama.

Mi nismo u politici radi fotelja i ličnih interesa nego isključivo radi građana i poboljšanja uslova života u HNK-a.

Na žalost SDP nije imao dovoljno snage da se odupre foteljama, upao je u zamku, i za to će vjerovatno snositi posljedice na slijedećim izborima. Iznevjerili su svoje glasače, iznevjerili su svoje partnere, i to sve za dvije ministarske fotelje sa kojima neće moći napraviti ništa u Vladi” – kazao je Hujdur za Politicki.ba.

Proteklih dana razni mediji raspisali su se o osipanju članstva Naroda i pravde u Hercegovini. Hujdur to odlučno demantuje:

Već od mog ulaska u NiP Mostar postoje te težnje i nastojanja pojedinih članova, njih nekoliko, da se na silu nametnu i “uguraju” u organe stranke mimo volje članstva i tih organa.

Uz to su postojale težnje da se ti kadrovi instaliraju na neke visoke pozicije u javnom sektoru. Možda su razočarani i neulaskom u vlast na kantonalnom nivou.

Kada su vidjeli da svoje ambicije neće moći ostvariti preko stranke odlučili su da razmisle o izlasku. Vidjet ćemo kako će to završiti, konačna odluka još nije donesena.

NiP Mostar neće pokleknuti nikakvim uslovljavanjima ma od koga ona dolazila.

Država mora biti ispred svih drugih interesa i to je naš moto, ako niste spremni na to onda bolje da ne ulazite u priču sa nama” – zaključio je Hujdur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *