Izaslanici HDZ-a u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH – oštro osuđujemo brutalne terorističke napade Hamasa na civile u Izraelu ali i pokušaje njihova opravdavanja, relativiziranja i govor mržnje Željka Komšića

Uz najoštriju osudu napada i stravičnih ubojstava i otmica civila, djece, žena i staraca, koje su u Izraelu počinili pripadnici terorističke organizacije Hamas, mi izaslanici HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH osuđujemo i svaki pokušaj relativiziranja i opravdanja zločina nad nedužnim civilnim žrtvama. Hrvatski narod u BiH, posebice središnjoj Bosni u proteklom je ratu na svojoj koži osjetio teror, smaknuća i iživljavanja pripadnika različitih terorističkih organizacija sličnih Hamasu. Duboko suosjećamo s bolom i patnjom svake nevine žrtve koja se nađe na putu ostvarenja ciljeva takvih terorističkih organizacija.

Istodobno, najoštrije osuđujemo pokušaje opravdavanja i relativiziranja terorističkih napada i djelovanja Hamasa od strane pojedinih političara u BiH, a prije svih Hrvatima nametnutog, bošnjačkim glasovima izabranog, člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Svojim skandaloznim izjavama u kojima traži opravdanje za teror Hamasa nad civilima u Izraelu, koristeći govor mržnje uz vrijeđanje veleposlanice Izraela u BiH Halit Peleg, koja ga je upozorila na neprimjerenost njegovih stavova, Komšić pravi nesagledivu štetu Bosni i Hercegovini.

Mi izaslanici HDZ-a BiH u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta F BiH kao i svi oni koje je hrvatski narod u BiH birao osuđujemo Komšićeve stavove i govor mržnje smatrajući ih štetnim i pogubnim za BiH. Komšić svojim izjavama pokušava BiH staviti na stranu onih koji terorom nad nevinim žrtvama pokušavaju ostvariti političke ciljeve, a govorom mržnje suprotstaviti se svima koju na to ukažu. – stoji i saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *