Kevelj : Anđušić ne govori istinu i on to zna

Nemanja Anđušić je u sam smiraj ljetnog prijelaznog roka na iznenađenje mnogih napustio Velež i prešao u Sarajevo, klub gdje je i ponikao.

Anđušić je sa dosta uspjeha nosio dres Rođenih tri godine prije nego što će dolaskom trenera Deana Klafurića raskinuti ugovor sa mostarskim klubom i kao slobodan igrač preći na Koševo.

On je u razgovoru za Sarajevo podcast objasnio svoju stranu priče i kako je do toga došlo.

“Poslije utakmice sa Željezničarom, preuzeo je trener Klafurić. Dolazi trener, možemo li popričati. Rekoh, naravno. Rekao mi je da je bolje za mene da potražim drugu sredinu i da se ne uklapam u sistem. Odgovorio sam da poštujem mišljenje. Onda sam se čuo sa predsjednikom Keveljom. Mjesec dana prije toga donio sam ponudu u klub iz inostranstva gdje bi Velež dobio finansijsku podršku, a predsjednik je to odbio. Bili su to ogromni novci u pitanju, da riješim neka pitanja u životu. Mjesec poslije, rekli su mi da mogu ići”, ispričao je sinoć Anđušić.

Predsjednik Veleža je danas kazao kako je izjava Anđušića netačna.

“Nemanja ne govori istinu! I on to zna. Zašto bez ikakve potrebe priča kako njemu odgovara, to on zna. Jedina je istina da je Anđušić došao u klub i rekao “Imam ponudu života” . Želim da me pustite. Pitali smo ga, može li klub dobiti nešto… Nemanja je rekao da nema i da se “ponuda života” odnosi samo na njega. Da za klub nema ništa. Nama je klub na prvo mjestu, dok je on gledao isključivo svoje interese. To je prava istina kada je Nemanja Anđušić u pitanju”, izjavio je za Sportske.ba Senad Kevelj, predsjednik Veleža.

Anđušič je u karijeri osim Veleža nastupao za Trabzonspor, Mladost DK i Leotar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *