Klafurić uoči gostovanja Željezničaru: Grbavica je hram fudbala, veselimo se utakmici

Ekipe Željezničara i Veleža će sutra, derbijem kola, otvoriti 17. rundu takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na Stadionu Grbavica.

Fudbaleri mostarskih “Rođenih” su večeras obavili posljednji trening uoči sutrašnje utakmice, a izjavu za zvanični klupski You Tube kanal Veleža dao je i šef stručnog štaba Dean Klafurić.

“U nogometu je svaki novi dan zakon da se moraš dokazivati. Jer ako ostanemo na tim lovorikama i malo se opustimo sve pada u vodu. Mi moramo nastaviti dalje i težiti biti bolji iz dana u dan i samo tako možemo uspjeti. Što se tiče Želje, oni su u svojim problemima ali mi se fokusiramo na sebe i našu izvedbu. Poštujemo Želju kao klub i poštujemo ih zbog toga što imaju dobre pojedince. Oni su u teškoj situaciji i sigurno će dati sve od sebe da pobijede. Riječ je o derbiju a u derbiju nema favorita,” rekao je Klafurić te se potom osvrnuo na stanje sa igračima i ekipom:

“Neki igrači imaju problem zbog suspenzija, neki nisu spremni ali u principu situacija je puno bolja nego što je bila pred utakmicu sa Sarajevom.”

Klafurić je istaknuo kako se veseli utakmici i podršci svojih navijača, ali i da je posebno to što se igra na Grbavici.

“Veselimo se utakmici. Posebno našim navijačima koji nam stvarno puno znače, a pogotovo se veselimo što će to biti na Grbavici, kultnom hramu nogometa, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i šire”, zaključio je Klafurić.

Utakmica između Željezničara i Veleža igra se sutra (petak) od 18:00 na Stadionu Grbavica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *