Konzul Srbije u Mostaru: Biračko mjesto u Mostaru otvoreno na vrijeme, upisano 189 birača

Konzul Srbije u Mostaru: Biračko mjesto u Mostaru otvoreno na vrijeme, upisano 189 birača

Biračko mjesto u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Mostaru gdje se glasa za narodne zastupnike u Skupštini Srbije otvoreno je na vrijeme, a pravo glasa ima 189 birača.

“Biračko mjesto u inozemstvu broj 10. u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Mostaru otvoreno je u 7 sati”, potvrdila je Feni predsjednica tog bračkog odbora Marija Bakoč, konzul Srbije u Mostar.

Dodala je da birači glasaju za narodne zastupnike u Skupštini Srbije te da je u birački popis na tom biračkom mjestu upisano 189 birača.

Osim na jednom mjestu u Mostaru, u BiH će se moći glasati u Sarajevu, Banjoj Luci i Bijeljini na dva mjesta, te u Trebinju, Bijeljini, Višegradu, Bratuncu, Doboju, Zvorniku, Branjevu, naselju Lopare, Rudu, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Palana i Novom Goraždu.

U Srbiji će danas održavaju prijevremeni parlamentarni izbori na kojima učestvuje 18 izbornih lista stranaka, koalicija i skupina građana.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić raspustio je 1. novembra Skupštinu Srbije i raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 17. decembar, a istog dana biraju se i zastupnici za Skupštinu AP Vojvodina, te vijećnici u Beogradu i još 64 grada i općine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *