Mostarac Elvir Šendro pobijedio Piotora Budžiszewskog i vratio se na velika vrata u boksu

Bosansko – hercegovački profesionalni boksač Elvir Šendro poslije duže stanke vratio se u profesionalni ring. Novi izazov je imao večeras na reviji u areni Ludwigsburg a u ring vratio i proslavljeni boksač Felix Sturm (Adnan Ćatić).

Elvir Šendro nastavio je seriju pobjeda. 28-godišnji Mostarac je u jednoj od predborbi lagano završio poljskog boksera Piotra Budziszewskog prekidom nakon dvije runde.

Šendro je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao dvanaest pobjeda i to svih dvanaest nokautom. Također osvojio je titulu Interkontinentalnog prvaka po WBF verziji, a njegov nokaut u tom meču WBF je proglasio najboljim u 2021.godini.

Ipak ovaj izazov za Šendru nije bio  ni malo lak jer ga je u suprotnom kutu čekao Poljak Piotor Budžiszewski sa profesionalnim rezultatom od sedam pobjeda i dva poraza, a četiri puta je pobjedio nokautom.

Podsjećamo Elvir Šendro je u dosadašnjoj karijeri osam godina bio standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine te je Bosnu i Hercegovinu predstavljao na europskim prvenstvima, Mediteranskim igrama u Španjolskoj 2018. godine.

Nastupio je i na mnogobrojnim internacionalnim turnirima u olimpijskom boksu, a osim toga je nastupao u Regionalnoj ligi predstavljajući boksački klub Radnik iz Bijeljine. Profesionalnu karijeru je započeo u prosincu 2018. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *