Mostarci će Novu godinu dočekati na Trgu hrvatskih velikana (Rondo)

Grad Mostar promijenio je lokaciju za doček Nove 2024. godine, neslužbeno doznaje portal Bljesak.info. Naime, doček bi trebao biti održan na Trgu hrvatskih velikana (Rondo), a sve okolne ulice zatvorene.

Podsjetimo, Mostarci su Novu godinu trebali dočekati na parkingu između zgrade HNK Mostar i zgrade Vlade FBiH čemu su se protivili lokalni političari, izričito govoreći kako doček Nove godine neće biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema. Podsjetimo, u ponedjeljak je Mostar oblijepljen plakatima koji se protive lokaciji dočeka Nove godine. “Najluđa noć na kostima Bošnjaka”, “Oteto -prokleto!”, “Nova 2024. Ne na Lakišića haremu”, bili su samo neki od natpisa.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ranije danas za N1 je kazao kako postoji tim u Gradskoj upravi koji se bavi organizacijom dočeka. Istaknuo je kako pojedine ponuđene lokacije jesu bile sporne te naveo kako ne želi nametati bilo kome neku lokaciju. “Tražimo lokaciju koja je svima prihvatljiva jer Nova godina treba biti fini događaj. U tom kontekstu smo rekli da ćemo od tri – četiri lokacije, koje su bile uopće u raspravi izabrati najbolju, neku lokaciju koja će najmanje izazivati kontroverzi, kako bi u Novu godinu svi sretni ušli. Mislim da smo na tragu tog rješenja, vrlo brzo ćemo objaviti gdje je ta lokacija”, istaknuo je ranije Kordić. Mostarce će u 2024. godinu uvesti regionalna zvijezda Željko Joksimović, a očekuje se veliki broj gostiju iz cijele BiH, ali i regije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *