Mostarski NIP napuštaju profesori sa privatnog fakulteta CKM zbog neslaganja sa kadrovskom politikom ?

Prema pisanju portala Mostar.live u mostarskom NIP-u je došlo do odlazaka određenog broja članova.

Tragom tih informacija dolazimo do saznanja da je zaista nekoliko članova zatražilo brisanje iz članstva stranke Naroda i Pravde i da su se pismeno obratili predsjedniku stranke Elmedinu Konakoviću.

Iz mostarskog NiPa za portal Mostar.live su naveli da nemaju informacije o navedenome i da je potrebno da se članovi obrate matičnoj organizaciji te da predsjednik Konaković nije zadužen za navedeno.

Iz izvora bliskih upravo gradskoj organizaciji NIP Mostar saznajemo da se radi o odlasku nekolicine članova koji nisu bili zadovoljni kadroviranjem iz članstva NIP-a HNK.

Jedan od ovih je i Affan Ćehajić koji je bio kandidat NIP-a za protekle izbore.

Affan je profesor na privatnom fakultetu CKM u Mostaru.

Affan Ćehajić je imenovan ispred mostarskog NIP-a u Nadzorni odbor BH Telecoma pa nije sasvim jasno zbog čega je Affan bio toliko nezadovoljan jer je dobio jednu od najvažnijih funkcija koje je NIP HNK imenovao. On će u Nadzornom odboru BH Telecoma ubirati mjesečno čak i do 2000 KM naknade za praktično nekoliko odlazaka u Sarajevo godišnje.

Navodno, nezadovoljstvo Ćehajića bi moglo biti u tome što je sa nekolicinom ljudi pokušavao smijeniti Omera Hujdura kao predsjednika Izvršnog odbora NIP-a u Mostaru ali u tome nije uspio.

Pitanje je da li će Ćehajić ostati član Nadzornog odbora BH Telecoma s obzirom da je Vlada FBiH imenovala članove na tri mjeseca kao vršioce dužnosti.

Druga na listi onih koji su podnijeli ostavke na članstvo je navodno Marsela Bošnjić.

Marsela Bošnjić je profesorica na privatnom fakultetu CKM u Mostaru i prema našim saznanjima obnašala je funkciju člana Izvršnog odbora NIP Mostar.

Iz naših izvora saznajemo da je Marsela bila nezadovoljna jer nije imenovana ni na jednu funkciju u javna preduzeća te nije ni na koji način naplatila svoje članstvo u mostarskom NIP-u  za razliku od njezinog kolege Ćehajića.

Inače, CKM je privatni fakultet koji je došao u žižu javnosti nedavno zbog navodnog izdavanja diploma na sporne načine i nalaze se pod istragom tužilaštva BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *