Navijači Slobode “Fukare” danas hoće da spriječe ulazak Red Army-a na sjevernu tribinu

Na stadion Tušanj u Tuzli danas se igra posljednji meč 11. kola Premijer lige naše zemlje.

Problemi u najavi pred današnji meč Tuzle Cityja i Veleža: Fukare se okupljaju u 12 sati.

Tuzla City će ugostiti FK Velež, ali već u najavi mogući su problemi pred navedeni meč. Naime, navijači Slobode, popularne Fukare, zamjeraju rukovodstvu FK Tuzla City jer, kako navode, isti dozvoljavaju gostujućim navijačima ulazak na sjevernu tribinu, gdje budu smješteni oni u domaćim susretima Slobode.

Smatraju da je to uvreda za njih i u 12 sati će se okupiti ispred Tušnja, što su najavili putem svoje facebook stranice.

“Povodom sutrašnje utakmice PL BiH (Tuzla city – Velež ) želimo obavijestiti čelnike tuzla city-a da nećemo tolerisati i trpiti uvrede koje nam hinjski pokušavaju podvaliti.

Naime, za sutrašnju utakmicu naša sjeverna tribina je planirana za gostujuće navijače. Kao i prošli put u utakmici protiv Veleža. Iako ne postoji ni jedan jedini razlog da se to uradi, te da su do sada sve grupe bez problema dolazile u Tuzlu na zapadnu tribinu, nebitno da li je to sektor A ili D i nebitno da li na utakmicama Slobode ili njih.

Klub TC nema organizovanu navijačku grupu, te je samim time i mnogo lakše organizovati dolazak gostujućih igrača.

Članove naše skupine pozivamo na okup ispred sjeverne tribine u 12:00h, te tako ne dozvolimo i ne dopustimo ove uvrede od strane kluba koji i nakon toliko godina u PL nema sopstvenog stadiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *