Navijači Veleža pokrenuli humanitarnu akciju za pristigli narod iz Palestine

Klub navijača “Red Army” Mostar pokrenuo je humanitarnu akciju za pristigle bh. državljane iz Palestine.

Jučer je u BiH ukupno pristiglo 37 osoba iz Palestine, a neki od njih smješteni su u prihvatni centar u Salakovcu. Navijači FK Veleža danas su se obratili javnosti i istakli kako je pokrenuta humanitarna akcija za one osobe koje boravi na području Mostara.

“Klub navijača “Red Army” Mostar pokreće humanitarnu akciju za pristigli narod iz Palestine koji boravi u Bosni i Hercegovini, tačnije na području našeg grada. Većina pristiglih su djeca i žene tako da naglasak stavljamo na higijenske potrepštine i dječije pelene (veličina 3+). U većem broju slučajeva smo iskazali našu podršku, bili smo na ulicama kao glas naroda Palestine a sada je vrijeme da to pokažemo na djelima. Nijedna osoba nije zaslužila da ostane bez podrške u ovim teškim vremenima kada su u strahu za svoje porodice, a pogotovo od naroda koji najbolje razumije situaciju koja ih je zadesila.

Klub navijača će odvojiti sredstva za sve potrebno ali apelujemo da svi pokažemo dozu empatije i svijesti te da naznačene proizvode donesemo u prostorije KNRA najdalje do četvrtka.

 

SLOBODA ZA PALESTINU!”, navedeno je u objavi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *