Nikšić : nedopustivo je da Kabiri kao strani državljanin vrijeđa gradonačelnicu Sarajeva

Oglasio se i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić javno objavila da je prijavila Amira Gross Kabirija Federalnoj upravi policije zbog maltretiranja i prijetnji.

– Pozivam nadležne organe da bez odlaganja istraže prijetnje i kontinuirane pritiske kojim je gradonačelnica Sarajeva i potpredsjednica SDP-a BiH, Benjamina Karić bila izložena od strane g. Amira Kabirija.

Nedopustivo je da bilo koji pojedinac, a naročito strani državljanin, prijeti i vrijeđa jednog dužnosnika Bosne i Hercegovine zbog političkih stavova. Takvim pojedincima se mora staviti do znanja da nisu iznad države i vladavine prava, neovisno o njihovom ličnom bogatstvu.

Bahato ponašanje prema gradonačelnici glavnog grada i izlaganje svojevrsnom psihičkom zlostavljanju je nedopustivo i predstavlja uvredu svim građanima glavnog grada i Bosne i Hercegovine.

G. Kabiri bi se trebao naučiti učtivom ponašanju u zemlji u kojoj je gost. Trebao bi znati da je Bosna i Hercegovina zadnje mjesto na kojem može računati na šutnju ili uzmicanje onda kada drugi nasrnu na njene institucije i njen politički suverenitet. – stoji u objavi Nikšića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *