NIP HNK reagovao oštro na izjave Šerifa Špage ( SDA ) : Krenite raditi za dobrobit građana kantona

Narod i Pravda HNK reagovao je na izjave u koju je predsjednik Kluba SDA u Parlamentu BiH Šerif Špago dao za TV Hayat.

Iz NIP-a HNK posebno su se osvrnuli na Špaginu tvrdnju da NIP ne može voditi procese u HNK jer za to nije dobio dovoljnu podršku birača.

Iz Naroda i Pravde HNK su naveli :

Krenite raditi za dobrobit građana kantona, a ne u raspodjelu ministarstava u cilju zapošljavanja po stranačkim i rodbinskim linijama kao što je to do sada bio slučaj. 

Kada je NiP sa jednom rukom u Skupštini toliko nebitan faktor, kako ističe funkcioner SDA, pozivamo njih, a i sve druge političke opcije da dogovore većinu koju će moći opravdati glasačima

Narod i Pravda HNK ne vodi nikakve procese, ne koči formiranje Vlade HNK i ne bavimo se politikom monopola i ucjena, kao što drugi rade. Naš stav je jasan i nećemo u vlast pod svaku cijenu! Stranački interes nam nikada neće biti ispred interesa naroda, kao što je to bilo do sada u Vladi HNK, čiji je dio SDA! 

Narodu i Pravdi u ovom kantonu nikada niko neće određivati kakva saopštenja ćemo puštati u javnost, a posebno ne funkcioneri SDA. Mi smo okrenuti interesima svih građana kantona i građanima koji su nam ukazali povjerenje na prethodnim izborima.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *