Nove žestoke kazne: Kasu Saveza pune Sarajevo, Željezničar, Igman, Zrinjski, Velež…

Početkom ovog mjeseca sjednicu je održana i Disciplinska komisija Nogometnog saveza naše zemlje.

Bilo je mnogo posla, a veliki broj klubova kažnjen je zbog korištenja pirotehnike od strane navijača. Tu su i kazne za direktora Igmana Zajka Zebu, te prvog čovjeka GOŠK-a Luju Ilića.

FK Igman Konjic je kažnjen sa četiri hiljade maraka zbog prekršaja u duelu sa FK Borac kada su domaći imali mnogo zamjerki na suđenje i bilo je veliko nezadovoljstvo navijača sa tribina. Odnosi se to na pirotehniku, rasizam i druge oblike diskriminacije.

Crveni karton tada je dobio direktor Igmana Zajko Zeba, a pokazao mu ga je glavni sudija Mirza Kazlagić iz Cazina. Zeba je kažnjen jednom utakmicom koju neće moći odgledati sa klupe, te novčanom kaznom od 2.000 KM.

FK Željezničar je zbog korištenja pirotehnike navijača kažnjen sa 6.500 KM u duelu sa Posušjem, a FK Sarajevo zbog istog prekršaja u duelu sa FK Tuzla City sa 8.000 KM.

FK Tuzla City kažnjen je sa 2.000 K zbog kršenja pravila u vezi sa kodeksom ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije, na utakmici sa FK Sarajevo. NK Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM zbog pirotehnike navijača na meču sa Veležom (2:2).

Pravilnik je prekršio i NK GOŠK u duelu protiv Zrinjskog u Gabeli. Gosti su slavili sa čak 5:1, a NK GOŠK će u kasu Saveza uplatiti 4.000 KM.

Zbog prekršaja na istom meču kažnjen je i predsjednik NK GOŠK Lujo Ilić sa 2.5000 KM i kaznom zabrane vršenja fukcije u trajanju od tri mjeseca, a koja kazna zabrane vršenja funkcije se neće izvršiti ako imenovani u roku od šest mjeseci od izricanja kazne ne učini isti ili sličan prekršaj, navedeno je na stranici Saveza.

Sa 2.000 KM kažnjen je i HŠK Zrinjski zbog bakljade navijača u tom meču, a Plemići su istom visinom novca kažnjeni i za meč u Bijeljini gdje su poraženi od Zvijezde 09 sa 2:1.

Sa po 3.000 KM kažnjeni su i FK Velež te FK Sarajevo, a kazna se odnosi na korištenje pirotehnike navijača u međusobnom duelu u Mostaru u kojem je Velež slavio 1:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *