Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara

U Gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća i izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara. Zakonski preduslovi za formiranje Turističke zajednice stvoreni su odlukom Gradskog vijeća, a turizam je prepoznat kao strateška grana razvoja, saopćeno je iz Grada Mostara.

Kako se navodi u saopćenju, za predsjednika Turističke zajednice izabran je Tomislav Galić te za direktoricu Turističke zajednice Elvira Ćemalović Dilberović.

“Delegati u Skupštini jednoglasno su za predsjednika Turističke zajednice izabrali Tomislava Galića, direktora hotela Mepas Mostar. Imenovani su članovi Turističkog vijeća koji su za direktoricu Turističke zajednice izabrali Elviru Ćemalović Dilberović, bivšu ambasadoricu Bosne i Hercegovini u Švedskoj. Izabrano rukovodstvo Turističke zajednice Grada Mostar je na mandat od šest mjeseci.

Članovi Skupštine na današnjoj sjednici jednoglasno su dali saglasnost na Statut Turističke zajednice kojega je donijelo Gradsko vijeće, usvojili Pravilnik o radu, te finansijski plan i program rada za 2023. i 2024. godinu”, saopćeno je iz Grada.

Iz Grada navode da se osnivanjem Turističke zajednice želi vladati kvalitetnim upravljanjem u turizmu kao strateškoj razvojnoj grani privrede u Mostaru, te posvećenim radom i aktivnostima učiniti i brendirati Mostar kao top destinaciju u ovom dijelu Jugoistočne Evrope.

“Turistička zajednica osnovana je za područje Grada Mostara, radi ostvarenja i promovisanja turističkih znamenitosti i identiteta Grada Mostara, podizanja kvalitete turističke ponude, njegove promocije i obavljanja promotivnih aktivnosti u zemlji i inostranstvu od zajedničkog interesa za sve subjekte u turizmu. Zajednica predstavlja lokalnu menadžment organizaciju za razvoj Mostara kao destinacije.

Članovi Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara su pravne i fizičke osobe koji na području grada pružaju usluge u turizmu i ugostiteljstvu. Mnoge osobe iz privatnog sektora koje su napravile značajne rezultate u razvoju svojih biznisa na području ovih usluga.

Grad Mostar osnivanjem Turističke zajednice želi vladati kvalitetnim upravljanjem u turizmu kao strateškoj razvojnoj grani privrede u Mostaru, te posvećenim radom i aktivnostima učiniti i brendirati Mostar kao top destinaciju u ovom dijelu Jugoistočne Evrope”, zaključuju u saopćenju Grada Mostara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *