Otvorena nova zgrada Pedijatrije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

Izgradnja nove zgrade Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar se smatra trenutno najznačajnijim investicijskim projektom u zdravstvene svrhe na području Federacije BiH.

Konačnom realizacijom ovog projekta Sveučilišna klinička bolnica Mostar, kao i cijela regija koja gravitira ovoj zdravstvenoj ustanovi dobit će jednu od najsavremenijih klinika za liječenje dječjih bolesti, u koju će iz dotrajalog objekta sadašnje klinike preseliti maleni pacijenti, roditelji i medicinsko osoblje.

Moderno osmišljena nova zgrada je smještena nasuprot zgrade Klinike za onkologiju i povezana je koridorom s velikim objektom. Na površini od 9.000 kvadrata nalazit će se čak 200 bolesničkih kreveta. Odjel dječje hirurgije bi trebao biti izmješten u novu zgradu, ali operacijski blok će i dalje ostati u glavnom objektu.

Njezinim završetkom riješit će se pitanje smještaja i uslova liječenja djece za idućih 50 godina, a SKB Mostar, kako je naglašeno u više navrata, već godinama ulaže velike napore u edukaciju ljekara i drugog medicinskog osoblja, bez kojih bi izgradnja ove Klinike bila besmislena.

Inače, u SKB-u Mostar se liječe pacijenti ne samo iz Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, nego i Zapadnohercegovačkog i Livanjskog kantona.

 

– Klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *