Poskupio i Čovićev božićni prijem: Za hranu, piće, svirače i dekoraciju izdvaja se 30.000 KM

Iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine ove će godine za božićni prijem, kojeg organizira zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i lider HDZ-a, biti izdvojeno nešto više novca nego proteklih.

Prema odluci Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, za božni prijem odobreno je 30.000 KM, za razliku od prošlogodišnjih 25.000 KM.

Odluka Vijeća ministara BiH donesena je na prijedlog predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto (HDZ).

Prijem će biti održan 14. decembra u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a ovih 30.000 KM je namijenjeno za hranu i piće, orkestar i bend, dekoraciju, tehniku, štapmanje pozivnica i za voditelje programa.

Organizaciju prijema odobrava služba Parlamenta BiH. Prema propisanim pravilima, odluku o odobravanju i korištenju Velike sale na prvom spratu, Bijele sale na drugom spratu, Plave na četvtom spratu donosi Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH. Odluku o odobravanju i korištenju ostalih sala i holova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH donosi sekretar Zajedničke službe Sekretarija PSBiH.

Čović je 2021. godine ovaj prijem organizirao u Mostaru, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače. Za prijem povodom Božića 2020. godine bilo je odobreno 20.000 KM, ali nije održan zbog pandemije koronavirusa.

Inače, tekuća rezerva, iz koje je odobren novac za božićni prijem, koristi se za hitne i nepredviđene troškove. Ovaj božićni prijem kojeg organizira Čović je tradicionalni, kako je navedeno i u odluci Vijeća ministara BiH.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *