Red Army stiže na proteste za Palestinu

Red Army, navijačka grupa koja prati FK Velež Mostar, odlučila je otići na proteste podrške Palestini.

„Trenutno narod Palestine trpi i prolazi kroz sve situacije i nepravde u svojoj borbi za opstanak, slične onima koje je prošao i naš narod u Bosni i Hercegovini. Svjesni toga da glas istine teško dolazi do izražaja, naša najmanja obaveza je da iskažemo podršku narodu Palestine.

Naš dolazak predstavlja značajan segment da pokažemo saosjećanost sa nevoljama koje su ih zadesile i pošaljemo sliku kako iz Mostara tako i iz cijele Bosne i Hercegovine da nisu zaboravljeni. Skupu se trebaju odazvati svi građani i građanke Mostara i Hercegovine kako bi naša podrška bila mali podsticaj da Palestina ne odustaje sa puta istine.

Digni svoj glas za narod Palestine i pokaži da su Mostar i njegovi građani stajali na pravoj strani i ovoga puta. Pozivamo sve navijače, simpatizere i prijatelje našeg kluba da zajedničkim odlaskom budemo mala iskra pravednosti nad nepravdom koju trpi narod Palestine. Okupljanje naše grupe će biti u Klubu navijača do 11:30h, odakle ćemo zajedno krenuti na Trg Musala“, naveli su iz Red Armyja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *