Sanel Kajan (DF) : Gradsko vijeće odgovorno za neriješeno pitanje sjevernog izlaza na M17

Povodom ponovne aktualizacije spornog izlaza na M17 u sjevernom dijelu Mostara na sjednici Skupštine HNK ministar saobraćaja HNK Stjepan Krasić (HDZ) je potvrdio da je ovdje riječ o obavezama koje Grad Mostar treba ispuniti prema Ugovoru s JP Ceste Federacije BiH.

Na ovo se oglasio Sanel Kajan zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH te optužio gradonačelnika Mostara Maria Kordića i predsjednika gradskog vijeća Salema Marića da su najodgovorniji zbog toga što se još nije riješio ovaj sporni izlaz na M17 , inače, mjesto učestalih saobraćajnih nesreća.

Višestruko sam upozoravao na problem sjevernog ulaza tj izlaza iz Mostara na M17. U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine tim povodom sam podnio tri inicijative i postavio nekoliko zastupničkih pitanja. Odgovor koji sam dobio od nadležnih organa jasno ukazuje da je stanje ovakvo kakvo jeste zbog neažurnosti Gradske uprave Mostara.

Njima su izgleda mnogo bitniji kružni tokovi, pa i na mjestima gdje apsolutno nema potrebe za njima, nego da riješe lokaciju na kojoj su brojni naši sugrađani poginuli i bili povrijeđeni!

I ministar saobraćaja HNK Stjepan Krasić (HDZ) na sjednici Skupštine HNK je potvdrio da je ovdje riječ o obavezama koje Grad Mostar treba ispuniti prema Ugovoru s JP Ceste Federacije BiH.

No, Grad Mostar šuti, vijećnici se prave nevješti, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća izbjegavaju odgovornost. Do kada?! Zar treba pasti još mrtvih glava da se gradska administracija pokrene?!

Ispunite vaše obaveze i osigurajte preduslove kako bi se moglo pristupiti rješavanju problema sjevernog ulaza/izlaza iz Mostara! – napisao je Kajan na svome facebook nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *