Šemsudin Hasić bi se mogao vratiti u fudbal ?

Šemsudin Hasić, nekadašnji predsjednik mostarskog Veleža, mogao bi se vratiti u bh. fudbal. Barem su takve nezvanične informacije, a u narednim danima bi mnogo toga moglo biti jasnije.

Šemsudin Hasić je nekoliko godina bio na čelu Upravnog odbora FK Velež, a nakon što je suspendovan od strane FSBiH podnio je ostavku na mjesto predsjednika Veleža i od tada je nestao sa bh. fudbalske scene.

No, prema informacijama koje su se pojavile Hasić bi mogao da “uđe” u Mladost Doboj Kakanj zajedno sa Mensurom Mušijom s kojima ga osim fudbalskih vežu i poslovne veze.

Jasno je svima da bi to bio jako zanimljiv tandem i da bi ekipa Mladosti onda itekako mogla imati zapaženu ulogu u Prvoj ligi FBiH, te da bi realan cilj u bliskoj budućnosti bio njihov povratak u Premijer ligu BiH.

Upravo Hasić je bio na kormilu ekipe Veleža iz Mostara kada su se Rođeni vratili u Premijer ligu i kada je počeo njihov “let” ka gornjem domu bh. fudbala.

Kada je riječ o Mladosti iz Doboja kod Kaknja oni ne stoje baš dobro na tabeli u Prvoj ligi Federacije BiH, ali imaju vremena da sve to promjene, a tandem Mušija – Hasić, ukoliko se informacije pokažu tačnim, ako ništa drugo onda nudi optimizam.

Podsjetimo, na održanoj Skupštini FK Mladost Doboj Kakanj usvojena je Odluka o dodjeli upravljačkih prava Mušiji, čovjeku koji je zlatnim slovima upisan u historiju ovog kluba, ali kada je Savez odbio da izda licencu klubu za nastup u Premijer ligi na ljeto 2021. godine, bio je više nego razočaran. Odlučio je napustiti bh. fudbal i pravdu potražiti pred Sudom za sportsku arbitražu.

Nakon njegove žalbe CAS (Sud za sportsku arbitražu) naveo je da nije ovlašten za ovakve slučajeve, što je tada prvog čovjeka Mladosti još više razočaralo.

 

– sportsport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *