Smjena Salema Marića sa vrha GO SDA Mostar odložena zbog ministarske fotelje Adila Šute?

Hercegovački.ba je pisao o tome kako unutar Gradskog odbora SDA u Mostaru dešavaju se velika previranja i lobiranja za ruke u izboru novog rukovodstva Gradske organizacije SDA Mostar i Kantonalne organizacije SDA HNK.

Kako od našeg izvora saznajemo Adil Šuta je bio blizu dogovora sa članovima SDA u Mostaru da se smjeni Salem Marić sa pozicije predsjednika stranke u Mostaru.

Postoje informacije da je Šuta bio skupio dovoljan broj članova za zamjenu Salema Marića međutim Salem Marić je posredovao da se Adil Šuta postavi za ministra finansija HNK ne bi li ambicioznog Šutu zaustavio u njegovoj namjeri da se smijeni dosadašnji predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić.

Najveći gubitnik stranačkih previranja je i Rašid Hadžović koji je posljednih 8 godina obnašao funkciju ministra obrazovanja nauke,kulture i sporta u HNK.

Rašid Hadžović je jednostavno prekrižen sa stranačke slagalice kadrova prilikom odabira ministara u novoj Vladi HNK.

Kako saznajemo iz naših izvora Adil Šuta se nije zaustavio u njegovoj namjeri da smjeni Salema Marića iako je imenovan kao novi ministar. On još uvijek radi na tome da “počisti” Salema Marića sa vrha GO SDA Mostar. Da li će u svojim namjerama i uspjeti ostaje da vidimo….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *