Traži se Miss turizma BiH 2024.

Glamurozan i prestižni događaj izbor Miss turizma BiH privlači ovih dana nezapamćenu pažnju ljubitelja ljepote, mode i turizma širom BiH.

Na ovoj prestižnoj manifestaciji, ljepota i talenat su na prvom mjestu. Djevojke iz svih krajeva zemlje boriće se za titulu Miss turizma BiH, a sve učesnice očekuju vrijedne nagrade, nagradna putovanja, saradnja sa modnim brendovima, profesionalno fotografisanje, snimanje promotivnih spotova.

Pobjednica Miss turizma BiH putuje krajem godine na svjetsku pozornicu ljepote gdje će odmjeriti snage sa najljepšim djevojkama iz cijelog svijeta.

Osim za krunu Miss turizma BiH, prve i druge pratilje, djevojke će se boriti i za titule miss šarma, miss televoltinga, miss fotogeničnosti, miss interneta.

“Ovo nije samo takmičenje, već i platforma koja pruža priliku mladim ljudima da promovišu svoju regiju, svoj grad i tako postanu ambasadori bh. turizma. Nakon izbora Miss turizma BiH, koji će biti održan 28. oktobra, slijede pripreme kandidatkinja za svjetski izbor, o čemu će uskoro biti više informacija”, izjavio je Đuro Krčić, direktor Direkcije za izbor Miss turizma BiH.

Prema njegovim riječima, Izbor za Miss turizma BiH je već postao brend i simbol elegancije, ljepote i promocije zemlje i njenih turističkih potencijala.

“Kroz svoje aktivnosti i angažman, pobjednice i učesnice ostaviće neizbrisiv trag u turističkoj industriji, promovišući BiH kao destinaciju koja nudi ne samo prirodne ljepote, već i multikulturalnost i izuzetne talente”, rekao je Krčić.

On je dodao da ova manifestacija stvara mrežu kontakata i povezuje ljude iz različitih sektora, kako bi zajednički radili na promociji i unapređenju turističke industrije u BiH.

Izbor Miss turizma BiH ta Miss turizma Svijeta prošle godine je održan u banjalučkoj Sportskoj dvorani “Borik”, a titulu najljepše djevojke ponijela je Jovana Radulović iz Laktaša.

Ines Hotilović iz Kotor Varoša bila je prva, Amina Čučuković iz Sarajeva druga pratilja, dok je miss fotogeničnosti bila Maja Mrkonjić iz Bijeljine, miss šarma Valentina Berić iz Šipova, a miss interneta Marija Jakovljević iz Pala.

Iz Direkcije za izbor Miss turizma BiH pozvali su djevojke iz cijele BiH da se prijave na kasting za Miss turizma BiH online u okviru kontakt forme na: Direkcija za izbor Miss turizma Bosne i Hercegovine www.missturizmabih.com

FB: Miss turizma BiH

Instagram: Miss Turizma BiH

Elektronska pošta: prijava@missturizmabih.com prijavazamissturizmabih@gmail.com

Nakon online prijava uslijediće kasting i biranje 25 djevojaka koji će, uz stručno vođstvo, dobiti priliku da se razvijaju vještine o modelingu i o tome kako predstaviti BiH na svjetskom izboru Miss turizma.

Ukoliko mislite da baš Vi imate atribute i vještine kojima ćete predstaviti BiH i na internacionalnoj sceni, prijavite se već danas.

 

Agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *