(VIDEO) Mostarski huligani divljali a deblji kraj će izvući vatrogasac?

Pokrenut je postupak protiv vatrogasca koji je bakljom gađao navijače Zrinjskog, potvrdio je za Bljesak.info Petar Jurić, zapovjednik vatrogasne jedinice Mostar.

”Od svojih nadležnih sam dobio zahtjev za očitovanje i poduzimanje aktivnosti. Postupak je pokrenut, sada idemo u sve početne radnje koje idu po poroceduri, utvrđivanje činjenica i odgovornosti”, rekao je Jurić.

Naime, susret Zrinjskog i Veleža u 14. kolu BiH Premier lige u Mostaru su obilježili veliki neredi te su između ostalog ‘isplivale’ i snimke vatrogasca koji bakljama gađa tribine. I gradski vijećnici su, na 37. Sjednici Gradskog vijeća Mostara uputili inicijativa da se pokrene disciplinski postupak protiv vatrogasca a o svemu su se oglasili i iz HŠK Zrinjski Mostar koji su na službenoj Facebook stranici, osudili niz događaja na ovoj utakmici.

”Najoštrije osuđujemo te od nadležnih institucija tražimo službeno reagiranje zbog frapantnog i kazneno odgovornog ponašanja vatrogasaca koji su upaljenim bakljama gađali navijače HŠK Zrinjski, što je, nedvojbeno, također moglo dovesti do teških povreda , a naravno da moramo osuditi i ponašanje dijela navijača FK Velež s tribine Zapad koji su kamenjem gađali gostujući sektor što je za posljedicu imalo povrede glave dvojice navijača HŠK Zrinjski kojima je pomoć ukazana u SKB Mostar”, istaknuli su ranije iz kluba.

Podsjetimo, na posljednjem gradskom derbiju, FK Velež je uvjerljivom pobjedom od 3:0 slavio protiv gradskog rivala HŠK Zrinjski, a derbi su više obilježile “akcije” oko terena nego na samom terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *