(VIDEO) Plemići spremni za Aston Villu: Ovo je velika utakmica za nas i cijelu Bosnu i Hercegovinu

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog sutra će u okviru drugog kola Konferencijske lige snage odmjeriti sa engleskom Aston Villom.

Jutros su Plemići otputovali u Birmingham, a pred sam polazak javnosti su se obratili šef stručnog štaba Krunoslav Rendulić i kapiten Nemanja Bilbija.

“Pa da, najveća utakmica u povijesti ovog kluba. Svi smo privilegirani što smo dio povijesti. Jednostavno, malo razmišljaš o utakmici pa te boli glava od kvalitete. Ali mi imamo tu privilegiju da nas boli glava, koliko bi ljudi, trenera i klubova dalo novaca da budu na našoj poziciji. Na našu radost, mi smo u toj poziciji”, rekao je Rendulić.

Aston Villa je trenutno efikasnija i od Mancheste Cityja, a o tome je govorio i Rendulić.

“Pa šta sam vidio, otom potom. To je ekipa koja je dobra, u vrhu tablice Premier lige, efikasnija i od Cityja u ovom momentu. Jasno je o kakvoj se ekipi radi. Ako su u stanju dati šest golova Brightonu onda je jasno da sve pršti od kvalitete. Ipak, ne idemo mi tamo na izlet, dat ćemo svoj maksimum.”, ističe trener Plemića.

Javnosti se obratio i kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija.

“Prevelika je ovo utakmica i za nas, za Bosnu i Hercegovinu i za grad Mostar. Ko bi rekao nakon prvog kola da ćemo mi biti na prvom mjestu, a oni na zadnjem, to je draž fudbala. Idemo da prije svega uživamo i damo svoj maksimum”, rekao je Bilbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *