Zrinjski čeka Aston Villu: “Kao mali smo gledali utakmice Premier lige, a sada…”

Prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, danas će okončati nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige. Za kraj najuspješnije sezone u historiji bh. klupskog fudbala, u Mostar će doći velika Aston Villa.

Tim povodom jučer je u Mostaru održana press konferencija HŠK Zrinjski, na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba i legendarni igrač Zrinjskog, Mario Ivanković, te napadač Nemanja Bilbija.

“Stanje u ekipi je bolje nego u zadnje dvije-tri utakmice. Vratio nam se Slobodan Jakovljević. Imamo problem što neki igrači nisu prijavljeni za ovo takmičenje. Što se tiče važnosti utakmice, Aston Villa je sigurno u biti najveći protivnik koji je dolazio u Mostar, koji je igrao u Mostaru. Ekipa koja trenutno možda igra najbolje i najatraktivnije u Evropi. Utakmica kao utakmica, mislim da je klubu došla nagrada nakon dugo godina kvalitetnog rada igračima i nama svima. Da uživamo, da odigramo najbolje što znamo, što umijemo protiv jedne tako brze ekipe i na kraju rezultat će biti kakav bude. Da počastimo jednom atraktivnom utakmicom sve naše navijače”, istakao je Maka Ivanković u uvodu, pa nastavio:

“Maloprije sam rekao koliko je važna utakmica, atraktivan protivnik i samim tim što ja predvodim ekipu je velika čast i zadovoljstvo. Mi smo spremni dati svoj maksimum i da ostavimo zadnji atom snage u svim segmentima igre i pružimo što veći otpor.”

“Svaka ekipa ima loše strane, oni su ih sveli na minimum. Arsenal i City, pogotovo City koji smo pratili svi, nevjerovatan podatak da imaju 22:2 odnos šuteva prema golu, City da im teško pređe centar dovoljno govori. Ne pribojavamo se nimalo utakmice, to je drugi svijet za naš nivo, ali kažem vam, mi smo se spremali, nadam se i odmorili poslije teške utakmice na onom terenu u Posušju i idemo da damo najbolje i hajmo reći probamo napraviti što bolji rezultat”, mišljenja je Ivanković.

Nakon Aston Ville, već za nekoliko dana Zrinjski čeka derbi sa Sarajevom. Kako to izbalansirati?

“Pogodili ste u glavnu temu, srž. Imamo taj problem, ali jednostavno znamo da nam je Sarajevo puno važnija utakmica što se tiče kluba. Ali, renome sutrašnjeg protivnika i takmičenje u Evropi i ova privilegija da igramo jesenje evropske utakmice ne smije staviti naš fokus u drugi plan i izlazimo s igračima koji su najspremniji i koji su u najboljoj formi sutra, a onda ćemo tek razmišljati o Sarajevu”, zaključio je trener Zrinjskog.

– sportsport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *