HDZ Mostar : Zašto smeta napredak Mostara?

Gradski odbor HDZ-a u Mostaru se također oglasio povodom najave izgradnje interkulturnog centra Mevlana u Mostaru.

U saopštenju stoji :

Zašto smeta napredak Mostara?

Na svašta se čovjek navikne – vjerojatno je misao vodilja osoba koje pod krinkom noći i mraka postavljaju raznorazne nelegalne table po gradu. 

Kad je moglo nelegitimno zašto ne bi moglo i nelegalno?

Kao da ne postoji svijest da je alternativa vladavini prava i važećih propisa jedino anarhija.

Čudilo bi to i od pojedinaca, a još više čudi i žalosti kad iza nečeg takvog stane jedna vjerska zajednica.

U vremenu kada Mostar doživljava i proživljava gospodarski, kulturni, socijalni i svaki drugi napredak, nejasno je da nekomu može smetati takav rezultat pa Mostar stalno vuče natrag!

Ako je takva aktivnost i stavljena u svrhu i cilj predizborne ili unutarstranačke kampanje, onda zabrinutost može biti i veća jer postavlja pitanje je li to nečiji program i viđenje budućnosti i napretka?

Iako je često negativna vijest jedina vijest, vjerujemo da Grad Mostar razbija takve stereotipe i postaje primjer pravog europskog grada i pozitivnih vijesti- propisi se poštuju, dozvole propisno izdaju, planovi donose, grad razvija, institucije (inspekcija) rade svoj posao.

Pojedincima je možda cilj skrenuti fokus sa svih pozitivnih stvari na nešto negativno te Mostar koji je u zaletu vratiti desetke godina unatrag i srezati mu krila, ali gospodo draga neće moći!

Ne na ovakav način!

Možda je bio talac, možda je i bio grad slučaj, ali Mostar i Mostarci ne zaslužuju pogled unatrag, a pogotovo ne kad svi drugi idu naprijed!

Da bi i dalje ostao jedini pravi multikulturalni i multietnični grad (što je uvijek i bio) poštivati pravo i propise te čuvati mir od ključnog je značaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *