Adela Gosto: Kolegij Gradskog vijeća nije nikada donio odluku da zabrani sudjelovanje neformalnoj grupi građana

“Na kolegiju Gradskog vijeća Grada Mostara održanom 26.03.2024. nije donesen nikakav zaključak, niti se o ovakvom zaključku glasalo!

Kao i obično dio vijećnika je zagovarao i zahtijevao prisustvo predstavnika neformalne grupe građana na sjednici koja će biti održana 15.04.2024. godine, dok je dio vijećnika vladajuće garniture osporavao njihovo prisustvo obrazlagajući to činjenicom, da se oni ne mogu nazvati predstavnicima nekog, jer njih niko nije “birao” . Upravo ove riječi mi upućuju na tom kolegiju oni koji vjerovatno ne bi ni sjedili u vijeću da su sve kutije nakon izbora otvorene.

Naravno na ovom kolegiju imali smo i prisustvo vječitih kamenih spavača i opozicije i vlasti… to su vam oni što sjede, a ne znaju što su tu.

Ograđujem se od ovog zapisnika, jer nije istinit i tačan!!!

Nije kolegij Gradskog vijeća odlučio, niti je kolegij glasao o ovom zaključku!

Vijećnicu koji čine Kolegij su pokušali raspravljati , gdje su stavovi nas koji smo tražili prisustvo građana na sjednici vama vladajućim bili neprihvatljivi, te smo prekinuti rečenicom, “Eto nek’ vama daju šta misle da trebate pročitati za govornicom, pa pročitajte”!

Ne sakrivajte se iza Poslovnika GV i neusvojenog Statuta, NIJE KOLEGIJ DONIO ZAKLJUČAK, odlučili ste vi pojedinci pripadnici vladajuće strukture!” napisala je Adela Gosto na svome Facebook nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *