Aldijana Trbonja-Tule nova predsjednica SDP-a u Mostaru, nastavljaju se pregovori u okviru Trojke

Gradski odbor SDP Mostar imenovao je za VD predsjednicu Gradske organizacije SDP Mostar Aldijanu Trbonja-Tule, dosadašnju potpredsjednicu GO SDP Mostar.

U skladu sa odlukom Predsjedništva SDP BiH nakon održanog strateškog planiranja, imenovan je izborni štab, definisani programski ciljevi, te strateške smjernice rada organizacije u izbornoj godini, saopćeno je iz GO SDP BiH Mostar.

Gradski odbor SDP Mostar je u potpunosti opredijeljen za realizaciju odluke Predsjedništva SDP BiH o zajedničkom programskom nastupu stranaka trojke na predstojećim lokalnim izborima, te je imenovao tim za pregovore koji ima obavezu u narednim sedmicama nastaviti intenzivne razgovore sa NIP-om i NS-om.

“Poziv ostaje otvoren i za druge političke subjekte koje su opredijeljene da zajedno sa SDP-om i partnerima mijenjaju postojeće stanje i rade na boljitku svih građana grada Mostara. Vjerujemo da grad Mostar zaslužuje odgovorniju i transparentniju vlast kada je u pitanju rješavanje ključnih komunalnih problema u interesu građana”, anvodi se u saopćenju.

Period koji je iza nas je obilježen rastom nesigurnosti, nepotizmom, izostanku ozbiljnih investicija, pogodovanju solarnim tajkunima, trgovanjima regulacionim planovima, nerješavanja ključnih problema od deponije, mirujućeg saobraćaja do kolektora.

Sve veći broj sigurnosnih incidenata ukazuju da kamere u gradu izgleda rade samo kada vlast treba haračiti građane prekršajnim kaznama.

Jedini smo grad na svijetu koji se hvali kako je pokriven kamerama, gdje vlast danima ne može da utvrdi kako je Bruce Lee napustio gradski park, „nepoznati“ huligani u po bijela dana napali djecu i nastavnike, a auto udari motoristu i pobjegne, zaključuju u saopćenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *