Audi RS5 će izgledati brutalno, evo kad dolazi

SPORTSKI karavani se izgleda vraćaju u modu.

Nakon što je Volvo odustao od svojih brutalnih sportaša, a posebno karavanskih modela, Audi je neko vrijeme bio jedini ozbiljan igrač u ovom segmentu. U međuvremenu se probudio i BMW s karavanskim M3, a Audi sada priprema odgovarajući odgovor.

Audi A4 i njegov top model RS4 čekaju poziv u mirovinu. Kad je RS izdanje u pitanju, ono će po uzoru na novi model prihvatiti novu nomenklaturu marke. “Raste” za jedan broj i nosi oznaku RS5, a sada možemo vidjeti i što očekivati.

Bit će dostupan i kao hibrid

Najnoviji renderi dolaze od kolega s portala Kolesa, a izvedeni su na osnovi špijunskih fotografija uhvaćenog prototipa. Pritom su korištene dizajnerske smjernice zadnjih noviteta, posebno kad su u pitanju izvedbe svjetala i odbojnika.

Također, uočljiviji je i blago izmijenjen odnos glavnih gabarita. Stječe se dojam kako je automobil sad nešto niži i istovremeno širi, što u konačnici vizualno djeluje itekako povoljno.

Kad je pak pogon u pitanju, gotovo je sigurno da će biti zadržan 2.9 V6 twinturbo motor, ali sada u hibridnom izdanju s elektromotorom i baterijom. Vrlo vjerojatno će biti plug-in hibrid, što onda znači da bi se ljestvica trebala podići na razinu Mercedesa-AMG blizu granice od 700 KS i 900 Nm. Podsjetimo, aktualni model je na 450 KS i 600 Nm.

Premijeru možemo očekivati krajem ove ili početkom iduće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *