Bitka za gradonačelnika Mostara: Rahimić (SDA) vs Kordić (HDZ)

Rahimić kandidat SDA za gradonačelnika

“Izvršni odbor Gradske organizacije SDA Mostar, nakon prethodnih konsultacija sa političkim strankama koje čine Koaliciju za Mostar (BPS i BH Zeleni) i uz njihovu apsolutnu podršku, donio je Odluku da nosilac gradske liste i kandidat za gradonačelnika Mostara bude Đani Rahimić, doktor tehničkih nauka iz oblasti građevinarstva i ugledni mostarski aktivista i poduzetnik.

Prof.dr. Đani Rahimić rođen je 1982. godine u Mostaru, gdje je završio Osnovnu školu “Svetozar Ćorović”, Srednju građevinsku školu i Građevinski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Nakon toga, upisuje i uspješno završava postdiplomski studij na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a 2015. godine stekao je titulu doktora nauka, odbranivši doktorsku disertaciju na Građevinskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Dugi niz godina angažovan je kao profesor na Građevinskom fakultetu, a istovremeno je i uspješan poduzetnik u realnom sektoru. Radio je na velikom broju projekata u nekoliko građevinskih preduzeća, a trenutno obnaša i poziciju vršioca dužnosti direktora JP Komunalno Mostar, gdje svojim znanjem i idejama svakodnevno Mostar čini boljim i ljepšim gradom.

Autor ili koautor je jedne knjige i 17 naučnih radova. Član je Društva za geotehniku BiH. Aktivno govori engleski jezik, a poznaje i njemački i španski jezik.

Pored svega navedenog, brojni Mostarci Đanija Rahimića poznaju po projektu potpune rekonstrukcije i uređenja platoa na brdu Fortica, sa prelijepom Skywalk (nebeskom) stazom, planinskim domom, velikom državnom zastavom, ziplineom, parkom, restoranom i popratnim objektima te parking prostorom. Dr. Đani Rahimić je svakako, sa svojom vizijom, idejama i inicijativama, jedan od najzaslužnijih za realizaciju ovih projekata koji su od Fortice učinili jednu od najljepših turističkih atrakcija u Hercegovini.

Vrijeme je da stručni, ostvareni i obrazovani ljudi, sa vizijom, idejama i konkretnim rezultatima preuzmu upravljanje našim gradom, zbog naše djece i zbog naše budućnosti,” – stoji, između ostalog u objavi SDA Mostar.

Kordić kandidat HDZ-a za gradonačelnika?

Aktualni mostarski gradonačelnik Mario Kordić nositelj je gradske liste HDZ-a BiH u Mostaru za skorašnje lokalne izbore koji su zakazani za 6. listopada.

Iako su postojala određena neslaganja unutar stožerne stranke oko pitanja treba li se Kordiću ponovno ukazati povjerenje, na kraju je ipak odlučeno da aktualni gradonačelnik bude nositelj liste i krene po novi mandat. Ili je sve samo maska kako se javnost, ali i Kordić, ne bi previše “uznemiravali” pred izbore?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *