Danas svečano otvaranje 25. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru

Svečanost otvaranja 25. po redu Sajma gospodarstva 2024. bit će upriličena u utorak, 16. travnja, s početkom u 11 sati, u Paviljonu 1 (središnja pozornica), dok će za posjetitelje vrata sajma biti otvorena već u 10.30 sati. Sajam će trajati pet dana, do 20. travnja.

Molimo predstavnike akreditiranih medijskih kuća da budu na mjestu predviđenom za novinare najkasnije do 10.30 sati, kako bi se izbjegli naći u gužvi sa službenim izaslanstvima koja će doći na ceremoniju otvaranja, te zbog izravnog televizijskog prijenosa, koji počinje u 11 sati.

Prostor za predstavnike medija, kao i svake godine, predviđen je desno od pozornice (Paviljon 1., uz miksetu službenog razglasa) što je dobra pozicija za televizijske ekipe i fotoreportere. Uzvanici i gosti bit će smješteni u četiri reda do pozornice.

Iz sigurnosnih razloga, ispred njih neće biti omogućeno kretanje, a samim tim niti moguće uzimati kadrove. Također će biti onemogućeno penjanje na glavnu pozornicu. Stoga, molimo snimatelje i fotoreportere da svoju poziciju zauzmu iza sjedećih mjesta (pozicija desno).

Planirano je da se s govornice prigodno obrate i riječi dobrodošlice nazočnima upute: direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske koji će Sajam proglasiti otvorenim. Voditeljica programa je Mija Martina Barbarić, a program će glazbenim točkama obogatiti Klapa Lira i Ansambl Lado.

Nakon govora premijera RH Plenkovića, oko 11.40 sati, visoka izaslanstva krenut će u obilazak sajamskog izložbenog prostora gdje će prisustvovati svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Republike Hrvatske – Zemlje partnera, u Paviljonu br. 1. (12 sati).

Tradicionalna svečana večera Koprivničko – križevačke županije, u organizaciji Podravke i domaćina, održat će se u Hotelu „Mostar", s početkom u 20 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *