Dani otvorenih vrata za projekt izgradnje dionice autoputa Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar

Dani otvorenih vrata za projekt izgradnje dionice autoputa Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar

JP Autoceste FBiH d.o.o. u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), kao vodećim finansijerom projekta, organizuje “Dane otvorenih vrata” za projekt izgradnje dionice autoputa Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever.

Dani otvorenih vrata održat će se u periodu od 5. do 7. juna u terminima od 9 do 17 sati, i to 5. juna u općinskoj sali u Konjicu, 6. juna u općinskoj sali u Jablanici i 7. juna u JU Kulturni Centar Mostar sjever u Mostaru, saopćeno je iz Autocesta FBiH.

Tom prilikom predstavnici Autocesta FBiH, EBRD-a, nosioci izrade studije utjecaja na okoliš i društvo i projektanata autoputa, zainteresovane će informisati o svim tehničkim elementima autoputa i rezultatima studije utjecaja projekta na okoliš i društvo.

“Cilj nam je da projekt izgradnje dionice autoputa Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever približimo građanima navedenih općina, ali i svim drugim zainteresovanim pojedincima i organizacijama. Također, ovim putem želimo podsjetiti sve zainteresovane strane da je cjelokupan sadržaj studije utjecaja na okoliš i društvo javno dostupan na lokalnom i engleskom jeziku na službenoj internetskoj stranici Autocesta FBiH, ali i u štampanoj formi u uredima u Mostaru, Sarajevu, Konjicu i Jablanici”, saopćeno je iz Autocesta FBiH.

 

(Fena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *