Dva penala i sigurna pobjeda Zrinjskog protiv Širokog Brijega!

Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su sigurnu pobjedu od 3:0 na svom terenu protiv Širokog Brijega, te su tako nastavili borbu za titulu u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Do devete minute bilo je mirno, a onda dvije sjajne intervencije golmana gostiju Puljića. Posebno se istakao u drugoj situaciji kada je glavom šutirao Bilbija.

Minut nakon toga nevjerovatan promašaj Magdića. Sam je bio na dva metra, gol je bio prazan, ali šutira pored gola igrač Zrinjskog.

Penal za Zrinjski u 19. minuti u najmanju ruku kontroverzan. No, ne prvi takav od sudije Antonija Bandića. Loptu je na bijelu tačku stavio naravno Nemanja Bilbija i postigao je novi gol.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 za Zrinjski. Bilbija je sa prve stative prebacio loptu na drugu, a tamo je bio Magdić koji je ubacio loptu u prazan gol.

Dobra akcija gostiju u 29. minuti. Lijepo dodavanje Chinedua za Kpana, ali nije lopta stigla do njegovo saigrača i domaći su se spasili u toj situaciji.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a sigurno da je najviše pažnje u prvom dijelu privukao penal koji je dosudio Bandić za Zrinjski.

Umalo je u 48. minuti bilo 2:1. Kpan je centrirao, loptu je dodirnuo Tičinović i zamalo prevario Marića.

Greška domaćih u 59. minuti, šutirao je Marić sa 30 metara, ali je Marić jako dobro odbranio njegov udarac.

Novi dobar napad Zrinjskog u 74. minuti, ali dobro je reagovala odbrana gostujuće ekipe.

U posljednjim trenucima utakmice dosuđen je novi penal za Zrinjski. Ovaj put siguran je bio Kozina.

Praktično je to bilo sve što je vrijedno pomena u drugom poluvremenu, a domaći su ostvarili novu pobjedu.

 

( Sportsport.ba )

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *