FORTO: Na lokalne izbore “Trojka” ide zajedno, i tačka

U Sarajevu je jučer održana sjednica Predsjedništva Naše stranke na kojoj je, između ostalog, usvojen zaključak da se na lokalnim izborima 2024. prioritetno postigne dogovor u okvirima “Trojke” o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike.

– Nakon razgovora na nivou Trojke, u Našoj stranci ostajemo privrženi ideji zajedničkog političkog djelovanja sa SDP-om i NiP-om. Unatoč ideološkoj raznolikosti članica ove koalicije, uvidjeli smo viši interes koji nas uvjetuje da nam te razlike ne budu prepreka, a taj interes je, prije svega, ubrzan put Bosne i Hercegovine kao Evropskoj uniji i, u konačnici, bolji život građana. Zbog toga smo opredijeljeni da prioritetno postignemo dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima i zajedničkim kandidatima za načelnike – saopćili su iz Naše stranke i dodali:

– U Kantonu Sarajevo “Trojku” gradimo od 2018. godine i naše političko zajedništvo dalo je vrlo opipljive rezultate kad je u pitanju poboljšanje kvalitete života građana. Vidljivo je to po mnogo čemu, od naknada porodiljama, preko kulturnih dešavanja od kojih su mnoga besplatna i dešavaju se na ulici, pa do velikih infrastrukturnih projekata kakav je potpuna rekonstrukcija gradskog saobraćaja. Na federalnom nivou smo u vlasti od prošle godine i progres je sve vidljiviji. Posebno se to vidi na ovogodišnjem budžetu koji je rekordan i iznosi 7,4 milijarde KM. Došlo je do povećanja penzija, značajno su povećana sredstva za liječenje teško oboljelih, za putnu infrastrukturu izdvojeno je 165, a za poticaje u poljoprivredi 175 miliona KM.

Na državnom nivou “Trojka” je, kako su ustvrdili iz Naše stranke, također motor progresa i “sve što je urađeno na ispunjavanju prioriteta za pristup EU, urađeno je zahvaljujući nama”.

– Duboko smo ubijeđeni da građani vide u nama istinsku alternativu dosadašnjem načinu vođenja vlasti i snagu neophodnu za promjene samo ako smo zajedno. Samo zajedno možemo svaki uspjeh koji smo postigli izvesti diljem BiH, ali i listu tih uspjeha proširiti – poručili su iz Naše stranke, ističući da “na lokalne izbore ‘Trojka’ ide zajedno, i tačka”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *