Grad Mostar gradi reciklažna dvorišta u južnom i sjevernom dijelu grada

Grad Mostar gradi reciklažna dvorišta u južnom i sjevernom dijelu grad

Grad Mostar uskoro će dobiti prvo reciklažno dvorište na koje će građani moći donijeti otpad za reciklažu.

U završnoj fazi su radovi na uređenju reciklažnog dvorišta u sklopu Javnog poduzeća “Komunalno” Mostar na lokaciji Bišće polje, dok se u Sjevernom logoru rješavaju važeći dokumenti za pokretanje izgradnje.

Tim povodom danas su reciklažno dvorište u pratnji gradonačelnika Mostara Marija Kordića, predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, direktora JP “Komunalno” Đanija Rahimića i izvršne direktorice Jadranke Senkić posjetili predstavnici Udruženja ANIN, koje okuplja komunalna poduzeća u Norveškoj, saopšteno je iz Grada Mostara.

Grad Mostar je odlukom Gradskog vijeća osigurao sredstva za izgradnju dva reciklažna dvorišta, odnosno dva prihvatna mjesta za dostavljanje reciklažnog otpada. Na lokaciji Bišće polje izgradnja reciklažnog dvorišta je u završnoj fazi, dok se u Sjevernom logoru rješavaju važeći dokumenti za pokretanje izgradnje. Građani će reciklažna dvorišta moći donijeti isključivo otpad za reciklažu, kao što su staklo, plastika, najlon, karton i slične materijale koji se mogu reciklirati.

Rješavanje komunalnih problema jedan je od prioriteta rada Gradske uprave Mostara, što je jasno potvrđeno pokretanjem projekta izgradnje reciklažnih dvorišta. Na današnjem sastanku istaknuta je važnost suradnje s građanima na ovom i sličnim projektima, kako bi se podigla svijeta o važnosti zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada, naveli su iz gradske uprave.

Partner u realizaciji projekta reciklažnih dvorišta u Mostaru je udruženje ANIN, te su njegovi predstavnici istaknuli zadovoljstvo provedbom projekta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *