Gradonačelnica Sarajeva pozvala da se odustane od partnerstva Kabirija za “Sarajevo Maraton”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je, nakon saznanja da je MTA Abraham Grupa oficijelni partner “Sarajevo Maratona”, pozvala udruženje Dečki u plavom da odustanu od partnerstva, a zbog, kako navodi, prijetnji i strahota koju je njena porodica ranije preživjela od strane Amira Gross Kabirija.

“Večeras sam dobila informaciju da je oficijelni partner ‘Sarajevo Maratona’ koji organizuje udruženje Dečki u plavom, MTA Abraham Grupa. Udruženje je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado učestvovali u trkama koje su organizovali. Nakon prijetnji i strahote koju je moja porodica preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da oficijelnog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo”, navela je Karić te dodala:

“Ne smijemo dozvoliti da nam bilo ko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju!”

 

Karić je zaključila kako se Maraton inače sufinansira učešćem kantona, grada, općna, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora te da je sigurna kako zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekat bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa.

U suprotnom će, dodaje, učiniti ono što je do nje – hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja.

 

(Vijesti.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *