Hajduk dolazi na megdan Zrinjskom, navijači Plemića i nisu baš zadovoljni

Uskoro će uslijediti reprezentativna pauza u Wwin ligi naše zemlje, a sigurno da će dobro doći svim klubovima.

Aktuelni bh. prvak Zrinjski već je dogovorio prijateljsku utakmicu, a rival će biti splitski Hajduk.

Sada je zvanično potvrđeno da će ova dva tima odigrati meč 22.03. Mostaru.

“HNK Hajduk i HŠK Zrinjski Mostar dogovorili su odigravanje prijateljske utakmice u Mostaru za vrijeme reprezentativne stanke”, stoji u objavi Hajduka.

Susret će biti odigran od 17:30 sati i sigurno će tribine biti ispunjene. Hajduk ima veliki broj navijača u Hercegovini i Livaja i društvo su mamac za navijače.

Treba istaći da je utakmicu potvrdio i Zrinjskim putem zvanične stranice, a navijači aktuelnog bh. prvaka odmah su ostavili veliki broj komentar.

Uglavnom su razočarani, čak navode da je Hajduk prijateljski klub sa FK Velež, ljutim rivalom Plemića, a to naravno ne vide kao dobru stvar.

Zanimljivo da je delegacija FK Velež baš ovog vikenda bila u Splitu i ispratila meč Hajduka i Istre (1:0). Najavili su da žele uzvratiti gostoprimstvo vrlo brzo.

“Delegacija Fudbalskog kluba Velež, predvođena predsjednikom Upravnog odbora Senadom Keveljom, te članovima UO Adnanom Frenjom i Harisom Maksumićem boravila je danas u radnoj posjeti splitskom Hajduku.

Tom prilikom sastavši se sa predsjednikom Uprave HNK Hajduk Lukšom Jakobušićem, legendom mostarskih “Rođenih”, ali i splitskih “Bilih” Borom Primorcem, te članom skautske službe Hajduka Matom Radićem.

U ugodnom razgovoru predstavnika dva kluba izražena je obostrana želja za još uspješnijom saradnjom ova dva fudbalska kolektiva koja su ostavila duboke tragove u historiji regionalnog fudbala.

Nakon radnog sastanka, te posjete poljudskoj ljepotici, članovi UO FK Velež prisustvovali su prvenstvenoj utakmici u kojoj je Hajduk savladao Istru rezultatom 1:0 i tako nastavio svoju borbu za prvaka Hrvatske.

Fudbalski klub Velež se zahvalio sportskim prijateljima iz Splita na ugodnom prijemu, sa nadom da će u što skorijem periodu biti u prilici da u Mostaru ukazano gostoprimstvo uzvrate na jednak način”, naveli su iz FK Velež.

( Sportsport.ba )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *