Hapšenja u Mostaru: Haris Behram i Ibro Miladin uhapšeni u kući “travara” Šarića

Hapšenja u sklopu akcije Tužilaštva BiH kodnog naziva ‘Black Tie 2’ u sklopu koje su privedeni biznismen Gordan Memija, šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović te v.d. direktora FUP-a Vahdin Munjić, nastavljena su i u Hercegovačko-neretvanskom kantinu.

Kako je potvrđeno Raportu, U Mostaru je uhapšen Haris Behram koji je ranije povezivan s kartelom Tito i Dino. U Mostaru je priveden i bivši specijalac Ibro Miladin, i to u kući travara Ediba Šarića.

Istraga.ba je pisala da je jedan od saradnika Edina Gačanina Tita BiH bio i uhapšeni mostarac Haris Behram koji je preko kompanije Gold Product i udruženja građana Brankovac prao prljavi novac. Ove firme su se, pored ostalog, bavile kartingom. Behram se, kao saradnik, direktno pominje u aplikaciji Sky, a imao je direktne kontakte sa Anelom Kljakom (NES), a bio je blizak i sa mostarskim ogrankom SDA (Salem Marić, Adil Šuta, Jasmin Pandur).

Neklasificirana ” shema” koju je sačinio EUROPOL a objavili iz Istraga.ba , a koja je dostavljena bh. sigurnosnim agencijama. Shema je sačinjena na osnovu prepiski iz aplikacije Sky, odnosno raspakivanja kripto telefona koje su koristili Edin Gačanin Tito i njegov tjelohranitelj Dženis Kadrić koji je nedavno uhapšen u Sarajevu.

( Raport.ba, Istraga.ba, Hercegovački.ba )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *