HDZ prekrižio Anu Vidačak pa se sad pravda da nije zainteresirana za mjesto u ZZO

Zanimljivo pismo lansirala je jučer u javnost bivša v.d. ravnateljica ZZO-a Ana Vidačak. Ona i Rade Bošnjak mjesecima su lobirali da ona ostane na čelu ZZO-a, te u tom smjeru pokretali i sudske procese i blokirali proces imenovanja ravnatelja ZZO-a, što je učinjeno samo na tri mjeseca.

Nakon što su uvidjeli da ih HDZ više neće, Vidačak sada šalje pismo da nije zainteresirana za poziciju direktorice ZZO-a, premda je jasno da je itekako bila. Valjda je dvojcu lakše ako poraz i odbijanje prezentiraju kao odustajanje, u ovom slučaju nečega što ne mogu dobiti.

Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

Ovih dana istječe rok za podnošenje moje tužbe protiv Vlade HNŽ zbog nezakonitog poništenja natječaja za izbor direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.   

Podsjetit ću, iako je javnost već ranije informirana da je Vlada HNŽ na sjednici održanoj 19.12.2023. godine poništila natječajnu proceduru za izbor direktora Zavoda HNŽ za koju je natječaj bio raspisan 11.01.2023 godine , te raspisala novi natječaj 22.12.2023. godine, unatoč tome što je resorno mjerodavno ministarstvo prethodno uspješno provelo natječajnu proceduru na kraju koje sam ocijenjena najuspješnijim kandidatom i bila prvoplasirana. 

Ministar zdravstva,rada i socijalne skrbi je predložio Vladi HNŽ donošenje rješenja kojim bi me Vlada imenovala direktoricom Zavoda.

Obzirom na prethodno postupanje Vlade HNŽ , putem odvjetnika obratila sam se mjerodavnom sudu i Instituciji ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine radi zaštite mojih prava koja su mi bila uskraćena nezakonitom Odlukom Vlade HNŽ.

Općinski sud u Mostaru, dana 22.01.2024. godine, donio je Rješenje i odredio mjeru osiguranja kojom se zabranjuje Vladi HNŽ i Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ postupanje i poduzimanje aktivnosti sukladno Ponovnom javnom oglasu za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ sve do okončanja ovog postupka.

Obzirom na moja uvjerenja, stavove i poslovna usmjerenja, a budući više nisam zainteresirana za poziciju direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ., odlučila sam prekinuti daljnji sudski postupak. 

Ovom prilikom želim izraziti zadovoljstvo donesenim Rješenjem Općinskog suda u Mostaru, zahvaliti kolegicama i kolegama u Zavodu na suradnji, zahvaliti se mojoj Obitelji, kao i svima onima koji su mi bili potpora dok sam obnašala dužnost direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

Vladi HNŽ i Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ želim uspjeh u radu temeljen na zakonitim i svrsishodnim odlukama na dobrobit svih građana ove Županije, istaknula je. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *