HRS : Uz narod a ne uz stranačke tajkune

Iz HRS-a su se oglasili saopćenjem za javnost nakon održanog sastanka sa neformalnom grupom građana.

“Jučer smo održali sastanak s neformalnom grupom građana koja se udružila i organizirala kako bi zaustavili nezakonite izmjene Prostornog plana Grada Mostara, odnosno kako bi onemogućili i spriječili postavljanje solarnih panela uz njihove privatne posjede.

Na sastanku je ispred HRS-a, pored tri gradska vijećnika Grada Mostara, bila prisutna i zastupnica HRS-a u Skupštini HNŽ-a Vesna Šunjić. Zastupnica Šunjić kao i naši vijećnici saslušali su građane i njihove probleme.

Mi smo se već susretali s problemima koje obični ljudi imaju uslijed pogodovanja podobnim investitorima i beskompromisno smo uključeni i u borbu protiv MHE Buna i kamenoloma u Kuti-Livču.

Ono što posebno zabrinjava je što nova Vlada HNŽ kroz tobožnje otkrivanje potencijalnih lokaliteta za fotonaponske elektrane pokušava legalizirati sva pogodovanja koja su njihove stranačke kolege dogovorile na nižim razinama.

Stavili smo se na raspolaganje grupi građana i obećali da ćemo se nastaviti zalagati za rješenje njihovih problema. Ali ovim putem, u izbornoj godini pozivamo građane da dobro razmisle nad izbornim listićem krajem godine, jer upravo od toga ovisi kakvi će biti Prostorni planovi i hoće li im danas-sutra kamenolomi, elektrane ili solarni paneli osvanuti uz njihove kuće i okućnice.

Mi smo kroz ovaj cijeli mandat u Gradskom vijeću Mostara, kao i sve druge mandate na razini općina, gradova, županija i parlamenata pokazali da radimo isključivo interesu građana, ne u osobnom interesu ili u interesu stranačkih tajkuna, a tako ćemo i nastaviti i dalje.” – naveli su iz HRS-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *