I BiH ima svoje Peaky Blinderse : Porodica Isak kao u Holivudu

Od samog imenovanja Rame Isaka na poziciju federalnog ministra policije započela je jedna nova stranica političke scene Bosne i Hercegovine kojoj građani do sada nisu svjedočili piše Klix.

U potrazi vladajuće koalicije za nedostajućim rukama u federalnom parlamentu, u političkoj trgovini i preslagivanju ličnih i političkih interesa, mnogo stvari se posložilo za porodicu Isak. Tako je Arnel Isak unio svoj “koalicioni kapacitet” i postao dio parlamentarne većine, a njegov otac Ramo nedugo zatim je postao ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta FBiH. Rusmir Isak je nedugo kasnije političkom voljom iste vlasti imenovan za direktora zatvora u Zenici.

Aktivni Instagram i TikTok profili sa hiljadama pratitelja, snimanje vožnji helikopterom, službenim vozilima pod pratnjom i rotacijama uz dozu holivudske dramatičnosti za bh. tržište, snimci iz teretane, sa putovanja, prizori iz svakodnevnog života, stil oblačenja koji mnoge podsjeća na likove iz serije Peaky Blinders…

“Televizije mi već nude da snimaju jedan dan samnom…”, kazao je Ramo isak jednom prilikom gostujući na državnoj televiziji.

Sve je to ono čemu građani BiH svakodnevno svjedoče na profilima funkcionera iz porodice Isak već skoro godinu dana.

“Mene u SCC-u ili drugim mjestima i gradovima svaki put 50-100 ljudi pita za fotografije”, pohvalit će se Ramo Isak često svojom popularnošću. Da ne znate da se radi o ministru policije, slušajući određene izjave mogli biste pomisliti da je riječ o poznatom influenseru.

Ekskluzivne najave spektakularnih policijskih akcija i velikih hapšenja od kojih još nema ništa, preuzimanje zasluga za sve i svašta s ciljem podizanja vlastitog ega, veličanje i kreiranje svakog poteza kao ličnog, populističke izjave koje gode uhu naivnih građana i birača, brkanje nadležnosti ministarstva i policijskih agencija, napadi na nevidljive protivnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *