I Velež odbio poziv na sastanak od FK Sarajevo zbog neregularnosti u ligi

Nakon što su nešto ranije potvrdili da sutrašnjem sastanku koji je inicirao prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić neće prisustvovati Željezničar i Tuzla City, stigla je nova odbijenica.

Kako neslužbeno saznajemo klub koji je svojevremeno pokrenuo priču o regularnosti ovaj put neće doći na sastanak. Radi se naravno o ekipi Veleža iz Mostara.

Neslužbene informacije kažu da su u Veležu spremni razgovarati o svim problemima, ali vjeruju da se kroz institucije sistema može mnogo više toga uraditi.

Iako su se iz FK Sarajevo nadali da će se veliki broj klubova odazvati njihovom pozivu, čini se kako to na kraju neće biti slučaj.

Mirvić je odlučio da pozove sve klubove iz WWin lige da sjednu za stol i popričaju, a sve nakon što je njegova ekipa napustila teren na utakmici protiv Borca jer su bili nezadovoljni suđenjem.

Iz Tuzla Cityja zvanično potvrdili da ne dolaze u Sarajevo

“Nećemo doći sutra u Sarajevo. Svjesni smo mi da se neke stvari moraju dovesti u red, ali vrijeme i mjesto održavanja sastanka nisu u redu. Takve stvari se trebaju organizovati na pravi način, sastanak treba pripremiti i adresa je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Prije par mjeseci smo na Koševu prvi minut kleknuli u znak protesta protiv lošeg suđenja.

Tražili smo podršku od Sarajeva ali je nismo dobili uz obrazloženje da gledaju svoje interese. Uglavnom, moramo svi zajedno raditi da se neke stvari ne dešavaju i Tuzla City će uvijek biti za to i nećemo šutjeti, kao to nismo ni do sada ali još jednom ću reći da nećemo dolaziti sutra u Sarajevo”, naveo je predsjednik FK Tuzla City Almir Husić.

SportSport.ba je ranije nezvanično saznao da se sastanku neće odazvati Borac, Zrinjski, Sloga Meridian, Posušje. Široki Brijeg, GOŠK i Zvijezda 09.

Ostaje da vidimo da li će uopšte i biti sastanka obzirom da, kako stvari stoje, osim FK Sarajevo nema raspoloženih klubova za “razgovore”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *