Iduće sedmice na ‘Mostarskom proljeću’ šest događaja

Iduće sedmice na ‘Mostarskom proljeću’ šest događaj

Mostarsko proljeće 2024. – 26. Dani Matice hrvatske idući će sedmice svojim posjetiocima prirediti šest kulturnih događaja.

U bogatom programu svak će naći nešto za sebe, a na svoje će doći ljubitelji dokumentaraca, pisane riječi, ali i pozorišta, najavili su organizatori.

Tako će u ponedjeljak, 6. maja, u 19.30 u Galeriji kraljice Katarine Kosače biti predstavljen dokumentarni film Luke Vlahe “de Rivera”, dok je utorak, 7. maja, na programu Proljeća dva događaja; u 18.30 u Galeriji kraljice Katarine bit će predstavljen roman Mire Gavrana “Portret duše”, nakon čega od 20 sati u Velikoj dvorani Kosače zagrebački Teatar Gavran izvesti predstavu “Agencija za sreću”.

Srijeda, 8. maj, rezervirana je za ljubitelje likovnosti i dječije književnosti. Tako će u 12 sati u Galeriji Rondo biti otvorena izložba Vedrane Božić “Proljetna simfonija boja”. Istoga dana, u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine bit će predstavljena nova slikovnica-strip dr. Zdravke Mile Marijanović “Roko, Bruno i Fran kod bake i djeda”.

Bogat program Proljeća iduće sedmice zaključit će knjiga Stanka Krnjića “Krljušti”, čija je promocija zakazana za petak, 10. maj, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *