‘Igman’ d.d. Konjic u Saudijskoj Arabiji potpisao dva ugovora vrijedna 80 miliona maraka

Kompanija namjenske industrije ”Igman” d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije ”World Defense Show 2024”, koji se održava u Saudijskoj Arabiji, svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

”World Defense Show” sajam vojne industrije koji se od 4. do 8. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su prisustvovali prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domeni obrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije ”Igman” d.d. Konjic.

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija kompanije ”Igman” predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića, iskoristilo je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA.

”Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne industrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdijevaju našim proizvodima. Dokaz je to naše kvalitete i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevine Saudijske Arabije započete prije nešto više od decenije”, kazao je direktor kompanije ”Igman” Đahid Muratbegović, saopćeno je iz spomenute kompanije.

 

(Fena)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *